Stel onkruidbestrijding uit bij nachtvorst Pagina printen

donderdag 15 april 2021

Tot het einde van deze week hebben we nog te maken met nachtvorst. Bovenstaande bieten zijn gevoelig voor vorst en dit is op veel percelen aan de stand van de bieten te zien. Het advies is om nu geen onkruidbestrijding uit te voeren. Wacht een aantal dagen, totdat het gewas weer hersteld is.


Beschadigde bietenplant door nachtvorst.

Zeker op de vroeg gezaaide percelen zullen de eerste onkruiden zichtbaar zijn. Na herstel van het gewas wordt een eerste LDS-bespuiting geadviseerd. Ook op percelen waar nog niet alle bieten boven staan, maar wel al onkruiden aanwezig zijn, wordt een LDS-bespuiting geadviseerd. De LDS-basismix bestaat uit fenmedifam, ethofumesaat, metamitron en plantaardige olie. Zodra na de eerste bespuiting weer kiemende onkruiden te zien zijn, kan de tweede LDS-bespuiting worden toegepast. Voor een actueel advies probeer het vernieuwde programma IRS-LIZ-Onkruidbeheersing: www.irs.nl/ilo.

Contact: Sjef van der Heijden

« Terug naar nieuws

GewasBeschermingsBulletin suikerbieten

De voorlichtingsboodschap gewasbescherming suikerbieten 2021 is als bijlage bij Cosun Magazine verschenen. Hij is ook dynamisch op de site en in de IRS-app. Als pdf is hij ook beschikbaar. 

Bewaaradvies vorst